Klubska oprema

Za izposojo opreme in polnjenje jeklenk v prostorih kluba na Grajskem kopališču na Bledu veljajo naslednja pravila oz. navodila: predhodno se je potrebno najaviti dežurnemu gospodarju (ni nujno, da so vedno v tem času v klubskih prostorih).

Za izposojo opreme pokličite dežurnega gospodarja opreme:

  • Jure Jereb – vodja: 040 676 740
  • Dejan Jalen: 030 348 972
  • Črt Rozman: 031 360 586

CENIK IZPOSOJE OPREME ZA ČLANE DPD BLED

Za izposojo opreme do 7 dni se plača za vse dni izposoje, če je izposoja daljša od 7 dni pa se prvi in zadnji dan (dan prevzema in dan oddaje opreme) izposoje ne zaračunava. V primeru, da si potapljač izposodi opremo v nedeljo (v času dežurstva) za potop v blejskem jezeru in opremo vrne v roku 2-3 ur, je izposoja opreme brezplačna. Zaračuna pa se v primeru, če je oprema vrnjena šele zvečer oziroma naslednji dan.

CENIK IZPOSOJE OPREME ZA NEČLANE DPD BLED

 1 kos opreme    5 EUR/dan
 1 komplet opreme (jeklenka, respirator, regulator plovnosti)  18 EUR/dan
 Polnjenje zraka 7 EUR/dan
 Polnjenje Nitrox-a 10 EUR/dan
 Polna jeklenka 8 EUR/dan

Za izposojo se zahteva osebni dokument in polog kavcije.

Trenutno klub razpolaga s sedmi­mi kompresorji (4 električni, 2 bencinska in en dizelski), dvema izvenkrmnima motorjema (25KM in 10 KM), 2 električnima motorjema za čoln z akumulatorjema in polnilcem, dvema gumenjakoma, osemindvajsetimi jeklenkami (15 kosov 15l, 5 kosov 10l in 8 kos 10l/300bar), osemnajstimi kompenzatorji plovnosti (13 novejših in 5 starejših), dvajsetimi regulatorji z manometri, Wenoll System, dvemi padali za dvigovanje bremen, enim podvodnim skuterjem in še več razne manjše opreme.

Z zgoraj našteto opremo poteka ves program usposabljanja naših in bodočih članov, opremo pa si člani lahko tudi izposodijo. Tako številna oprema pomeni seveda tudi večje stroške vzdrževanja, pa tudi gospodarjem opreme nalaga večje obveznosti, zato se vsi skupaj potrudimo, da s to opremo ravnamo kot s svojo, da nam bo še dolgo služila in omogočala varno potapljanje.

Nakup prve potapljaške opreme kluba DPD Bled je omogočil g. Janko Rozman iz oddelka za ljudsko obrambo v Radovljici. To opremo uporabljamo še danes, saj smo jo v vseh teh letih dobro vzdrževali. Z različnimi podvodnimi in drugimi deli člani društva skrbijo za finančno stanje društva in si omogočijo redno vzdrževanje obstoječe in nakup nove opreme. Največji delež financiranja nakupov opreme za društvo je v minulem obdobju pokrival Oddelek civilne zaščite iz Radovljice.